Kuusenkerkän välitys

POIMINTA KESÄLLÄ 2021

KUUSENKERKÄN VASTAANOTTO

MAANANTAISIN JA TORSTAISIN KLO 16-18
ILMOITTAKAA TOIMITUKSESTA ETUKÄTEEN NUMEROON 
044 5357505

MUHOKSEN 4H-YHDISTYKSEN TOIMISTOLLA, ASEMATIE 14 B, 91500 MUHOS

Sekä sopimuksen mukaan myös muina aikoina

KERKÄN POIMINTAOHJEET:

Kuusenkerkät menevät teollisuuden käyttöön, joten hygieniaan täytyy kiinnittää erityistä huomioita. Kilpailuvalttimme muihin toimittajiin on laatu, joten on tärkeää, että jokainen poimija huolehtii, että toimitetut kerkät ovat laadukkaita!

  • Kuusenkerkästä maksetaan päivän hinta, kesällä 2021 6€/kg
  • Kuusenkerkkä saa olla pituudeltaan max.7cm
  • Kuusenkerkät pakataan eräsäkkiin 1-5kg

Mikäli kyseisiä pusseja ei ole saatavilla, kuusenkerkkiä voi tuoda puhtaassa elintarvikkeiden säilöntään tarkoitetussa pakastepussissa jolloin ne saa pakata vastaanottopisteellä ohjeiden mukaisesti.

Jokaisen erän vastaanottokerralla täytetään keruupöytäkirja (liitteenä, voit myös tulostaa ja täyttää kotona valmiiksi). Pöytäkirjaan on erityisen tärkeää merkitä tilinumero ja keruupaikan tilan numero tai tarkka osoite. Poimijapalkkio maksetaan tilille viikolla 24 (jos poiminta jatkuu vielä, niin viimeiset palkkiot maksetaan tilille viikkolla 25-26)

Emme ota kuusenkerkkää vastaan esim. kaupan henkselikassissa tai ikea-kassissa (kyseiset pussit/kassit eivät ole elintarvikemuovia).

Kuusenkerkkä on poiminnan jälkeen helposti pilaantuva, joten huomioithan kylmäketjun esim. styrox-laatikolla ja kylmäkallejen avulla.

Kuusenkerkän keruussa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita ja vain terveenä voit poimia. Kerkkää poimitaan aina puhtaat kertakäyttöhanskat kädessä ja ilman hyttysmyrkkyjä. Kerkkiä ei poimita alle 2m korkuisista kuusikoista eikä sellaisista puista, jotka ovat viottuneet tai värivirheellisiä. Vastaanottopisteillä otetaan vastaan ainoastaan tasalaatuista ja tasaisen väristä kerkkää.

Kuusenkerkän keruuastia pitää olla puhdas ja elintarvikemuovia tai puhtaalla elintarvikemuovipussilla vuorattu astia. Eräsäkki on todettu hyväksi ja tarpeeksi isoksi.

Kuusenkerkkää ei voi kerätä esim. teiden lähettyviltä, eikä sellaisilta paikoilta, missä on teollisuutta tai muuta vastaavaa toimintaa.