Virginia, USA 2017

Neea Lehto, Virginia, 2017

 

Tänä kesänä pitkäaikainen unelmani toteutui, kun lensin Atlantin yli Virginiaan USAhan viettämään kuukauden mittaista vaihtoa.

 

Vaihdon aikana asuin kahdessa eri perheessä kahdella eri paikkakunnalla, noin kahden tunnin päässä USAn pääkaupungista, Washington DC:stä. Molemmat perheet ottivat minut lämpimästi vastaan ja heidän kauttaan pääsin tutustumaan amerikkalaiseen arkeen, ruokaan ja kulttuuriin sekä sain monta uutta elinikäistä ystävää.

 

Matkan aikana pääsin kokeilemaan muun muassa sammakon metsästystä pilkkopimeässä, suurkaupungissa shoppailua, koskessa kajakointia ja vuoren huipulle vaeltamista 40 asteen helteessä. Perheet myös veivät minua ympäri osavaltiota, jotta pääsisin näkemään tärkeimmät nähtävyydet, kuten valkoisen talon, Washington monumentin, Atlantin rannan ja Blue Ridge vuoret.

 

Yksi mieleenpainuvimmista päivistä oli neljäs heinäkuuta, eli Fourth Of July, jolloin juhlitaan USAn itsenäisyyspäivää. Lähes kaikki lähiseudun perheet olivat kokoontuneet aukealle alueelle, jossa oli mahdollista kuunnella livemusiikkia, pelata vesilentopalloa tai vaikka grillata. Ilta huipentui noin tunnin mittaiseen ilotulitukseen.

 

Vaihdossa parasta oli huomata, että pärjäsin tosi hyvin englannin kielellä vaikeissakin tilanteissa ja että kuinka itsenäinen olenkaan, kun selviän ihan yksin uudessa maassa uusien ihmisten kanssa. Kokemus kasvatti minua myös ihmisenä, sillä pääsin tutustumaan moniin ihmisiin, joilla oli aivan eri lähtökohdat kuin minulla ja jotka eivät välttämättä jakaneet kanssani yhtäkään mielipidettä.

 

Vaihto-ohjelman nimi on IFYE -vaihto, jonka järjestää 4H. Se on yleensä noin 1-3 kuukauden mittainen perhevaihto, jota järjestetään useissa eri kohdemaissa. Vaihtoon voivat osallistua yli 16-vuotiaat kohdemaasta riippuen.

 

Neea Lehto